četrtek, 16. februar 2012

Waitangi weekend

Brez da bi vedela kam greva sva se v soboto spakirala iz hostla. Za tri dnevni itinerarij je bil odgovoren Pavel, ki se je na koncu odločil za krožno turo Blenheim - Nelson Lakes – Nelson - Malborough Sounds – Picton – Blenheim.
Tako sva se odpeljala proti jezerom. Ustavila sva se na informacijah, kjer sva ugotovila, da imava v tem narodnem parku številne možnosti kratkega ali dolgega pohajkovanja med jezeri. Vse kar je nama izgledalo zanimivo je zahtevalo vsaj 2 dni hoje naokrog, za kar pa nisva bila pripravljena (hrana,...), poleg tega pa se ni kazalo prav najlepše vreme. Idejo sva opustila in se odločila za krajši sprehod ob enem od jezer. Ko sva se pripeljala tja, pa naju je volja kmalu minila. Bilo je namreč toliko sandflies, da nisi mogel normalno sedeti ob jezeru in uživati, saj so te neprestano obletavala in »pikale«. Tu že ne bova spala sva si mislila in se prestavila raje dalje proti Nelsonu. Kamp kjer sva na koncu prespala je imel sicer še vedno veliko tečnih mušic, ampak vsaj za pol manj kot kamp ob jezeru.

Lake Rotoroa


Presnete sandflies!!!


Zjutraj sva se odpeljala v Nelson, mesto, ki slovi kot najbolj sončno mesto na NZ. Očitno z mesti povezanimi s soncem nimava prav sreče, saj je bilo vreme daleč od sončnega. Malce sva se sprehodila po mestu in okolici in med drugim obiskala tudi »center NZ«. Kot center je utemeljen zato, ker je točno na sredini pokrajine Nelson, ki je sredinska pokrajina na NZ. Vreme se je vedno bolj kisalo in ker nisva vedela prav kaj bi počela, sej je Pavel odločil da preveri, če še zna plezati (več o tem v naslednji objavi).

Parorama Nelsona

Scentrirani Pavel

Igrišče, kjer se je odvijala prva rugby tekma na NZ

Zlatarna, v kateri je bil izdelan in se hrani originalni "My precious"
Dan se je prevešal v pozno popoldan, ko sva zavila iz SH #6 na ozko cesto proti Elaine Bay. Tako sva prišla v območje Malborough Sounds – območje polotočkov, otočkov in malih skritih zalivov, do katerih sicer vodi cesta, ampak so veliko lažje dostopni z vodnim plovilom. Ta večer nama ne bi bilo potrebno biti prav dobra ribiča (no, verjetno vseeno boljša kot sva midva), pa bi lahko ulovila velikega morskega lista. V zalivu kjer sva kampirala so 4 namreč plavali čisto ob obali.

Razgled iz ozke ceste

Elaine Bay

Ali je poštar pogosto tu? :)

Eden od morskih listov
Naslednji dan sva nadaljevala z potjo po ozki, vijugasti in precej luknjasti cesti med zalivčki vse do Pictona, kjer sva zavila in se po že znani cesti odpeljala nazaj v Blenheim. Tokrat sva se nastanila v Blenheim Backpackers in se kar zgodaj odpravila spat. Naslednji dan naju je namreč čakala služba in znova je bilo treba vstati ob nečloveških urah. :)

Havelock

Sounds #1

#2

#3

Nakladanje lesa

Razgled nad Pictonom

Ni komentarjev:

Objavite komentar