ponedeljek, 28. maj 2012

Vipavski obisk

Četrtek zvečer, 19. april..... stojim pred našo hišo in gledam, kako se v daljavi približuje Escape-ov kampervan, ki je v Dunedin pripeljal Matijo, Andrejo in Filipa. :)

Nadebudni nečakov obraz me sprva malce sumljivo ogleda, nato pa razširi usta vse do ušes. Kljub temu pa se prvi večer drži na varnostni razdalji od osebe, za katero sicer ve, da naj bi bila teta Urška.
Ta navada pa se po petih dneh obiska spremeni v popolno poznavanje hiše - soba, kuhinja, kopalnica, hodnik, dnevna soba,.... Filip veselo leta naokrog in se včasih le za las izmakne vogalom, včasih pa mu tudi to ne uspe. :)


Pomoč v kuhinji

Zvečer je seveda naš raziskovalec omagal.

 Zjutraj ne potrebujem več budilke, saj zaslišim cepetanje otroških nog, ki previdno odprejo vrata v dnevno sobo, izza vrat pokuka obraz, ki preverja če teta še spi.

Najljubši kraj v Dunedin-u so gotovo botanični vrtovi z igrali (gan, cinga,...) in predvsem ogromno racami, ki jih lahko po mili volji preganja.

Gan ali cinga?

Lovimo race

Gledamo race

Futramo race


Kamni, kamni, kamni... pok


Spet lovimo race :)

Cinga - 3,4 .... zdaj
 

Poleg rac in igral je Filipa navdušil tudi aviarij, ki se nahaja v vrtovih. Med stevilnimi pticjimi vrstami se najde tudi nekaj spodnjih pernatih zivali, ki pa imajo poleg lepote se eno posebnost - govorijo. Izbiras pa lahko med naslednjimi frazami: Hello, Hello Rocky, Hello Dolly in What's up. :)

Govoreci kakadu
In prav po tem si ga je Filip tudi najbolj zapomnil. S seboj je namrec prinesel veliko ilustirano enciklopedijo zivali. Pred obiskom Dunedina kakaduja ni poznal, po tem pa so se stvari obrnile. Od takrat naprej namrec, ob gledanju te knjige in risbe kakaduja, na vprasanje: "Kdo je pa to?" , odgovori s " Hello". :)

V soboto naredimo izlet na Otago Peninsula, kjer zelo poblizu spoznavamo morske leve in albatrose.




Mivka - cel žur :)


1,2,3...

Morski lev

se je najprej okopal

nato pa šel dvorit mični levinji

Teci, teci, teci

Tata, glej albatros

Mlada familija Nabergoj

Albatros (eden in edini za tisti dan)

Tata, tako se čofota
Če niste vedeli kje stanuje Maček Muri :)

Cimre preverja še od daleč, so mu pa vsekakor zelo zanimivi, predvsem ko gledajo TV. Ko se nam v nedeljo zvečer pridruži Pavel je tudi deležen zanimanje iz varne razdalje. :) Na naslednjem snidenju v Christchurch-u (vračanje iz Cook Islands) pa sta že stara prijatelja.

Dej, dej uklopi TV :)

V centru CHC ni bilo rac, so bili pa galebi

Tata in Filip v pripovedovanju pravljice o izgubljeni dudi



Ni komentarjev:

Objavite komentar