torek, 5. junij 2012

Kiwiji in stil oblačenja

Že dolgo imam v namenu napisati par stavkov o tem kako NZ dojemajo modo oziroma kakšen je njihov stil oblačenja.

Naj najprej izpostavim eno zeloo pozitivno lastnost - tukaj se ti res ni treba sekirati kako izgledaš kot tudi ne če si primerno oblečen za določeno restavracijo, kafič ali klub. Spustijo te povsod in ne dobiš občutka, da bi bil zaradi svojih oblačil tarča pogovorov. Torej po načelu live and let live. :)

So pa kljub vsemu nekatere njihove kombinacije (vsaj za moj okus) rahlo neposrečene oziroma presenetljive. Pa bom navedla nekaj primerov in lastnosti, se bom pa malce bolj osredotočila na žensko populacijo.

1) Vreme: oblačno, temperatura okrog 10 stopinj C, pred menoj se sprehaja dekle, ki nosi poletno oblekico, sandale, povrhu pa ima oblečeno puhovko in na glavi volneno kapo. Podobne so kombinacije s kratkimi hlačami, kratkimi krili in japonkami, pod katerimi marsikatero dekle ne nosi žab ali legic. Stopala so rdeča oziroma že skoraj vijolična od mraza, ampak zgleda kot da jih to ne moti (no, mogoče jih pa ne čutijo več :D ).

2) Sobota je dan za žur v Dunedinu. To je edini večer, ko se napolnijo klubi in ko se žura do jutranjih ur. Dekleta se zrihtajo v nulo - skoraj ne vidiš kombinacije hlač in lepše majice, redka je tudi kombinacija krilo+ top, v večini prevladajo fensi obleke. Polovice lastnic teh oblek se odločijo, da bodo za lepoto potrpele in hodijo naokrog v visokih štiklih. Druga polovica pa se na to požvižga in z manjšim procentom le teh se tudi strinjam. Ta manjši procent predstavlja dekleta, ki obleki dodajo nizke čevlje, torej recimo nekaj v stilu balerink. Ostalo del druge polovice pa na elegantno coctail obleko nosi Allstarke, s tem delom se pač ne morem strinjati.

3) Gre zgolj za opažanje, da kratke frizure na tem košku sveta niso in. V kategorijo kratkih frizur se tako uvrsti vse kar je pod dolžino ramen. Dekleta imajo rada dolge lase in rade jih nosijo razpuščene. Druga najljubša oblika je ogromna figa na sredini glave, ki štrli v zrak kot buška, tretja pa čisto pravi in visoki konjski rep.

4) Vedno ko gledam nadaljevanke iz devetdesetih, se zgrozim kako smo hodili takrat oblečeni. No, hlače z visokim pasom (skoraj do pod prsi), svilene bluze z velikimi gumbi, ogromno volančkov,... še vedno del vsakdana marsikatere ženske na NZ.

5) Vsekakor pa od mene dobijo plus za barvitost. Punce se ne bojijo barv in z njimi rade eksperimentirajo, čeprav včasih bolj, včasih manj posrečeno. Med manj posrečeno vsekakor uvrščam bele nogavice in črne čevlje (to velja pa tudi za moški del populacije).

Vsesplošno pa se še vedno dobi tudi "normalno" - bolj po mojem okusu oblečene ljudi. :)

Tako - sama nisem nek modni guru in velikokrat pri izbiri oblačil ali kombinacij kiksnem.  Me je pa NZ naučila, da se mi zaradi tega ni treba sekirat, čeprav moja rumeno rdeča kombinacija ni ravno posrečena. :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar