petek, 13. januar 2012

Great Walk

Da ga želiva opraviti sva vedela že cel teden, nagajla nama je le vremenska napoved, ki ni bila najlepša. Ko sva se v deževnem Gisbornu že odločila, da se najprej zapeljeva v srce Hawke's Bay – Napier in Hastings, sva se na odcepu za jezero Waikaremoana premislila. Odločila sva se, da si še enkrat ogledava vremensko napoved in se zatrdno odločiva kaj storiti. Napoved je kazala na relativno suho vreme in tako sva ga dočakala – najin prvi Great Walk.

Prva večdnevna pohodna preizkušnja se je imenovala Lake Waikaremoana track. Pot je dolga 46km in poteka po zelo razčlenjeni obali jezera Waikaremoana. Koliko časa porabiš zanjo je odvisno od tega kaj si zadaš – večina jo opravi v 3-4 dneh in tega sva se držala tudi midva. Avto in vredne stvari sva pustila v Big Bush Holiday Park in s polnima nahrbtnikoma pohodnih oblačil, hrane, pijače ter kamp opreme (gorilnik, posoda, spalni vreči, armafleksi, šotor) zakorakala na najin prvi daljši pohod. Pot sva si zastavila tako, da sva prvi dan dala skozi najtežji del (600m vzpon in spust), nato pa naslednje dni bolj pohajkovala ob prečudoviti obali jezera. 

Ti 4 dnevi so bili čudoviti – polni sončka, studenčkov, kopanja v jezeru in preskakovanju blatnih ovir, ki jih je na pot postavilo predhodno deževje. Za piko na i naju je na koncu poti pričakal water taxi, ki naju je popeljal čez jezero nazaj do avta. 

Sedaj pa naj namesto besed spregovorijo fotografije.

Zemljevid poti - šla sva v smeri urinega kazalca.

No, pa pejmo

Prvi počitek

Skozi soteskice

Na 1180m

Ata drevo, a je še daleč?

Preskakovanje blatnih ovir

Preko visokih trav

do kamp placa

ali koče

mimo potočkov

pogled na jezero

skok v jezero

akrobacije

Korokoro slap

viseči mostovi

Jej, na koncu sva

Sonce zahaja nad jezerom


1 komentar:

  1. Oh, kako gori foušija. Vsi tisti potočki in jezera, pa sonček. Krasno.

    OdgovoriIzbriši